Gillix Zafira & Inga-Britt

Alla inlägg den 12 april 2011

Av Inga-Britt - 12 april 2011 07:41

Inget BYE BYE efter helgen, de stackars hästarna sprang inte som jag ville och inte heller blåste lottobollarna åt rätt håll. I går var ialla fall en skön dag efter regnet lyste solen så vi stannade efter jobbet först i djuraffären för att inskaffa lite godis. Märgben och lite kex, den "lilla" damens favoriter. Sedan blev det stopp vid Slätmossens naturreservat som är ett område med små dammar, broar och fina gångvägar. Först gjorde vi ett stopp vid första dammen där det alltid är fullt med fåglar.


Där dyker det upp en äldre dam och herre, han i rullstol. Det är ingen Berner säger damen och Zäta som sällan går till folk, klev direkt fram och hälsade. Vi pratar lite om rasen och hon säger till mannen som troligtvis haft en stroke att titta vilken fin hund. Zäta går då fram och lägger huvudet i knät på honom och han lyser upp.


Vi fortsätter vår promenad och längre fram kommer ännu en äldre herre, vi hälsar och Zäta kliver fram och blir klappad och han säger jag har ingen hund nu men jag har alltid älskat hundar. TÄNK vad djuren vet som inte vi vet! Vår lilla promenad gav glädje till några andra också.


 

Gillix Zafira "Zäta"


Värd sin vikt i .... och som trots allt elände med sitt ben är bättre än på länge och som (utan att skryta) gör sin ras stolt genom sitt sätt att vara.

Lyckan för henne var det stora, blodiga märgben som serverades efter vi kom hem. För mej blev eftermiddagen mindre kul, då jag åkte för att skifta däcken men fick åka hem utan. Däckfirman hade haft inbrott och självklart var våra däck en del av bytet så nu blir det jobb med försäkringsbolag m.m


Ha en bra dag - nu ska vi åka och jobba.

Ovido - Quiz & Flashcards