Gillix Zafira & Inga-Britt

Alla inlägg under december 2010

Av Inga-Britt - 16 december 2010 16:00

Vaknade tidigt efter en snorig natt, tack och lov hade det inte blivit värre. Har ingen lust (vem har det) att bli sjuk. Räcker gott med all energi som måste läggas på raringen. Idag körde vi också utan mattorna ned och hon går så sakta och fint, kanske är det korvbiten som hägrar om man lyssnar på matte    Hon är allt bortskämd, vår "lilla" Råtta, kärt barn har många namn ock så även hon.

Tog kameran med och detta är resultatet kl. 8.00 idag på morgonen. Mörkt ute men inte så kallt, däremot började det blåsa.


Förstår att hon kan bli lite frustrerad av att inte få busa. Hade lagt ett lager med täckjacksvadd under hennes dyna på jobbet. Det blev över vid något tillfälle så jag tänkte att hon kunde ju ligga på det också, mjukt och skönt. När jag var ute en stund hade hon tydligen bäddat och fått upp vadden, kul tänkte väl hon ungefär som vår lek "döda" kudden. Så när jag kom in låg det flera högar med vitt lite här och där och raringen låg och tittade precis som nu är den död!


Eftersom jag självklart inte missunar henne att ha lite kul, så var det inget mer med det. När vi var på väg hem vid halv 3 tiden så var det snöstorm så jag tänkte vi provar utan mattor upp också. Och det var inga problem så nu blir det lite mindre spring för mej, vilket faktiskt känns rätt skönt. Tog ytterligare en liten film på väg in från bilen.

Nu är klockan snart halv 5 så dags att förbereda mat och sätta på lite kaffe. Och så har man lite sådant mindre roligt att städa, dammsuga och tvätta. Ute blåser det frisk och snön fortsätter falla, så då gör det inget om vi inte behöver vara ute så länge. Glömde att vi ska träna fyrverkeri också, hittade på nätet ljudfiler som hon faktiskt reagerade rätt starkt på, så nu sätter jag på dom, inte allt för högt sedan har jag lite extramumsigt godis som hon får leta efter samtidigt.

Ha en bra kväll!

Av Inga-Britt - 15 december 2010 15:48

  SKulle tagit en ny film idag men tyvärr strejkade kameran, så det får bli till imorgon. Idag kl 8 på morgonen träffade vi Eva som har Tyresö hundmassage. Hembesök till jobbet. Vi tog en morgonfika, pratade och hade trevligt en stund då hon ville veta allt om Zätas problem. Sedan kände hon igenom henne, lugnt och fint och Zäta som inte är känd för sina pussar, var lite generösare idag och gav bort några. Hon tog tid på sig och lät Zäta känna sig avslappnad och masserade igenom hela henne. Då allt var färdigt åt hon sin mat, gick ut och kissade, sedan sov hon länge och avslappnat. Fick lite tips om hemträning och att tänka på vid hemmassage. Ny tid bokad till måndag och fortsättning följer. Länk till Evas hemsida Tyresö hundmassage finns på högra sidan under länkar.


Kändes jättebra och Zäta som ibland kan vara lite svårflörtad speciellt om någon absolut vill "pilla" henne på tassarna, skötte sig bra och såg ut att uppskatta allt.


Jag skulle nog också tycka det vore skönt med en avslappande spa upplevelse så nu får det bli lite slappt i soffan istället. Lite kaffe och en lussekatt skulle inte sitta så illa heller.


Det är en dag i morgon också. Glömde - igår och även i dag gick vi ned utan mattorna och det gick jättebra.

Av Inga-Britt - 14 december 2010 07:10

  Har suttit och funderat på lösningar för nyårsfirandet med dessa jävliga fyrverkerier. Ser man alla trådar som finns på nätet är det ett rätt stort problem. Fast man ska inte alltid jämföra skott med smällare osv. Zäta är skottfast, hon reagerar inte alls på sk.vanliga skott eller högljutt skrammel, vare sig det är nära eller på håll. Fyrverkerier gick bra under hennes första och andra levnadsår, sedan råkade vi ut för att de sköt krutsmällare på campingen där vi var och efter det är nyår en pina.


Detta nyår med hennes ben vill jag inte råka ut för samma sak som förra året. Tänkte prova halsbandet DAP, köpa hem öronproppar, provade med fetvadd förra året och det fungerade hyffsat men var svårt då det trillade ur lätt. Finns bra öronproppar. Har provat med fyrverkeriljud via dvd och det bryr hon sig inte om alls, men verkligheten är alltid svår att få till via ljudanläggningen.


Förra året var det lite lugnare mellan jul och nyår, så självklart hoppas jag att det bara blir som värst på nyårsaftonen. Sedan finns det de jävlarna som roar sig med att gå och slänga smällare i närheten om de ser någon med hund - OCH JAG LOVAR att då är inte hunden farlig men jag blir galen. Nu ska vi snart åka till jobbet, ska prova att gå ned utan mattorna idag, upp fortsätter vi med dom denna vecka ut så får vi se hur det går.


Av Inga-Britt - 13 december 2010 17:08

I går slappade vi både den 4 benta och vi 2 benta. Idag på lucia tog jag tag i detta med REHAB. Då jag fått flera goda råd att gå efter min magkänsla, så har jag gjort det. Simning och vattenträning i all ära, men känner att detta inte passar min hund just nu. Då hon delvis återfått sin osäkerhet på hala golv tänker jag inte utsätta henne för det.


Skickade ett mail till Veterinären Krister som opererat henne och beskrev läget och hur jag tänkt. Han är fenomenal på snabba mail tillbaka och han skulle skriva remiss och tyckte det lät jättebra. Så nu har mina egna tankar blivit stärkta.


Känns faktiskt skönt att få lite stöd här och där, även om jag är rätt "kaxig" imellanåt så har vår raring gjort mej lite mer blöding än vanligt.


Visst måste man bara älska en uppsyn som detta!!


Första tiden är bokad för massage på onsdag kl. 8 på morgonen Plats: mitt jobb (hembesök). Passar oss utmärkt då Zäta är lika hemma där som här. Då ska vi gå igenom henne och även jag får mer kunskap. I övrigt fortsätter vi som tidigare, jag masserar så gott jag kan, stretchar, balansövningar med boll och lägga upp tassarna på mina ben. Sträcka sig efter godis alt. leksak, gå lite i snön, promenera korta pass, trapporna blir också en del av träningen, ståträna så att hon sätter ned foten bättre i vila. För övrigt går hon på benet även om hon inte belastar det helt.


Låter som om vi gör för mycket vilket inte är fallet. Då allt görs i mkt korta omgångar och självklart inte allt samtidigt. Vi följer också den rekommendation vi fick från kliniken. En liten ökning varje vecka. Problemet är snarare att hon är pigg och glad så man får dämpa henne lite imellanåt. Sakta men säker och ta god tid på sig ju bättre tror jag det blir.


Nej nu blev det mycket så imorgon blir det nog bara en kortare film. Ha en bra kväll!

Av Inga-Britt - 12 december 2010 13:45

  Men då vi kom ut för eftermiddagspromenaden låg självklart vår väg i skugga. Eftersom vi bara går ut 3 ggr när vi är hemma gäller det att planera in så det blir lika långt mellan gångerna. Kan konstatera att det är nog min kamera som behöver bytas ut, då även denna film tagen idag blev mörk. Får bli en ny i nyårspresent.



Skulle ta lite mer när vi var på tillbaka väg men då blev det en hög istället och det funkar dåligt med koppel, påse och kamera. Har som sagt bara 2 händer.


Nu sover hon gott efter att ha fått massage då vi kom in. Själv ska jag ta lite kaffe och sätta mig i soffan ett tag. Bäst att passa på, framåt kvällen blir det nog som vanligt lite bus. Har slut på toarullar så måste hitta på något annat kul till henne.


Ha en bra söndag!

Av Inga-Britt - 11 december 2010 09:30

Vaknade visserligen vid 6-tiden men det blev att slöa i soffan. Skönt att ta det lite lugnt. Zäta är inte speciellt morgonpigg utan ligger gärna och drar sig framåt halv 8 tiden. Då byter hon säng för att invänta frukosten. Medan hon äter och sedan har den vanliga gosstunden med husse, går jag och lägger ut mattorna. Så sträcker vi oss, masserar lite innan vi går ut.

  

Idag tog vi selen, det är mörkt ute men jag tog också en liten film ialla fall.

Då vi inte kan vara ute lika mycket som tidigare, får hon ta en stund med att lukta sig igenom övriga morgonpromenerade hundar. Man måste ju uppdatera sitt eget revir.


Självklart blir man lite stel efter nattens sömn, men tycker hon går bättre och bättre även inne. Vi tränar både ute och inne, med att hon får lägga upp framtassarna, vänster - höger för då står hon helt på bak.


Innan vi gick ut idag togs det fram lördagsgodis - märgben. Så nu är hon strängt upptagen en stund. Lite senare idag ska jag åka och shoppa! Lite julklappar till barnbarnen. Då får Zäta stanna hemma och gosa med husse.

Gammal bild men det ser likadant ut idag.


Av Inga-Britt - 10 december 2010 20:37

   Sista arbetsdagen denna vecka har snart passerat, dax för lite fredagsmys. Fast både hussen och vovven har somnat, så det får bli lite tv tittande innan sängen. Idag pratade jag med sjukgymnasten och för henne var det bara simning som gällde så jag har inte bestämt mej än.


På de 10 ggr tidigare då hon simmade var inte resultatet speciellt bra. Så frågan är ändå, då hon absolut inte tyckte om det. Visst hon accepterar det men om musklerna är spända och energin läggs på att ta sig ur badet gör det då den nytta man vill. Det finns också mycket delade åsikter om det.


Funderar över helgen, men måste ändå vara jättenöjd med hur hon går hela tiden med benet och börjar även sätta ned tassen mer och mer även i stillastående.

Kväll den 10 december 2010, strax innan läggdax.


Sov gott och nya funderingar kommer nog i helgen.

Av Inga-Britt - 10 december 2010 06:11

I natt sov vi som stockar, Zäta ligger med tassarna upp och snarkar som värsta timmerhuggare. Problem att slappna av inte hon ialla fall. Som vanligt sover hon fortfarande när jag sitter vid datorn. Idag ska jag prata med sjukgymnasten och se när vi kan komma igång med rehab. Som jag skrev tidigare finns det flera funderingar kring det, vad man inte får glömma är att alla är individer och att även träningen måste vara individuell så den passar just den hunden.


Nu har vi ialla fall kommit så långt att rutinerna fungerar bra och att det sakta men säkert går framåt. Men det lär inte bli lättare, då hon självklart ju bättre hon blir också blir piggare och busigare.

     

Sträck ut och slappna av, bilder från igår kväll efter kissrunda och massage.


Nu ska jag inte skriva mer denna morgon utan kolla in lite valpbilder jag fick från Fia, Groseros kennel. Både hon och Zätas uppfödare Pia har småvalpar så om någon är sugen så finns länkar till dom på höger sida här på bloggen.


HA EN BRA DAG!  Det ska vi ha!

Ovido - Quiz & Flashcards